7. Sınıf Türkçe Yazım ve Noktalama Kuralları Uygulama
7. Sınıf Türkçe Yazım ve Noktalama Kuralları Uygulama Online Testi
Bir kütüphane görevlisi, raflara kitapları yerleştirirken aşağıdaki notu hazırlamıştır: 'Tarih, Coğrafya ve Edebiyat kitapları 2. katta; Roman, Hikaye ve Şiir kitapları ise 3. kattadır.' Görevli bu notta hangi kural hatası yapmıştır?
Aşağıdaki cümlelerin hangisinde 'de/da' bağlacının yazımıyla ilgili bir yanlışlık yapılmıştır?
Bir öğrenci, günlük hayatta karşılaştığı bir durumu şu şekilde not etmiştir: 'Bugün 15.05.2024 tarihinde; okulun bahçesinde, sınıf arkadaşlarımla bir araya geldik.' Bu cümlede noktalı virgülün kullanımı ile ilgili hata nedir?
Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı vardır?
Bir metin yazarının '...güneş, ay ve dünya kendi yörüngelerinde döner.' cümlesindeki yazım hatası aşağıdakilerden hangisidir?
Aşağıdaki cümlelerin hangisinde kesme işareti (') yanlış kullanılmıştır?
Bir e-posta taslağında şu ifade yer almaktadır: 'Sayın Yetkili; başvurunuz tarafımıza ulaşmıştır.' Bu cümledeki noktalama hatası nedir?
Aşağıdaki cümlelerin hangisinde 'ki' bağlacının yazımı ile ilgili bir yanlışlık yapılmıştır?
Bir tarih öğretmeni, tahtaya şu notu yazmıştır: 'Kurtuluş Savaşı'mızın dönüm noktalarından biri olan Sakarya Meydan Muharebesi, 23 Ağustos 1921'de başlamıştır.' Öğretmenin bu cümlede kesme işaretini doğru kullanmasının temel nedeni aşağıdakilerden hangisidir?
Bir gezi rehberinde şu cümle yer almaktadır: 'Ankara'nın doğusunda yer alan bu bölge, İç Anadolu Bölgesi'nin en kurak yeridir.' Bu cümledeki yazım yanlışı aşağıdakilerden hangisidir?
Aşağıdaki cümlelerin hangisinde 'mi' soru ekinin yazımıyla ilgili bir yanlışlık yapılmıştır?
Bir iş yerindeki tabelada şu ifade yazmaktadır: '15.00'de açılıyoruz.' Bu ifadedeki yazım yanlışı aşağıdakilerden hangisidir?
Aşağıdaki cümlelerin hangisinde sayıların yazımı ile ilgili bir yanlışlık yapılmıştır?
Bir yazarın günlüğünde şu cümle geçmektedir: 'Hayat; bazen bir nehir gibi akar, bazen de durulur.' Bu cümlede noktalı virgül (;) neden kullanılmıştır?
Aşağıdaki cümlelerin hangisinde kısaltmaların yazımı ile ilgili bir yanlışlık yapılmıştır?
Bir öğrenci arkadaşına yazdığı mektupta: 'Sevgili arkadaşım; bugün sana çok güzel haberlerim var.' cümlesini kurmuştur. Bu cümlede yapılan noktalama hatası nedir?
Bir kütüphane görevlisi, rafları düzenlerken etiketlere şu bilgileri yazmıştır: '1. Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü', '2. TDK'nin Sözlükleri', '3. Prof. Dr. Ahmet Bey'in Kitapları', '4. 19.yy. Eserleri'. Görevlinin hazırladığı etiketlerden hangisinde yazım yanlışı yapılmıştır?
Bir sosyal medya kullanıcısı, bir fotoğrafın altına şu açıklamayı eklemiştir: 'O kadar çok çalıştım ki, sınavı geçmemem imkansızdı. Herşey çok güzel olacak!' Bu metindeki yazım yanlışı aşağıdakilerden hangisidir?
Bir tiyatro oyununun afişinde şu diyalog yer almaktadır: '— Bugün hava çok güzel, değil mi? — Evet, dışarı çıkmalıyız.' Bu metinle ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
Bir şirket içi yazışmada: 'Toplantımız 12.00-13.00 saatleri arasında, genel müdürlük binasında yapılacaktır.' ifadesi geçmektedir. Bu cümledeki yazım ve noktalama kuralı ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
Soru çözerken notlarınızı buraya yazabilirsiniz. Notlarınız otomatik olarak kaydedilir.
Parmağınızla veya farenizle çizim yaparak hesaplamalarınızı yapabilirsiniz. Çiziminiz otomatik olarak kaydedilir.
- İşlem önceliğine dikkat edin (Parantez, Üs, Çarpma/Bölme, Toplama/Çıkarma).
- Soru kökünü ve sizden tam olarak ne istendiğini iyi okuyun.
- Klavye kısayolları: Sorular arası geçiş için yön tuşlarını veya ekranı kaydırmayı kullanabilirsiniz.