8. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 149 Cevapları - Bilim ve Kültür Yayınları

EXERCISES - Exercise 5

KİTAP BİZDEN NE İSTİYOR? (Türkçe Açıklaması):

Eski iletişim ve eğlence cihazlarının İngilizce açıklamalarını (a, b, c, d) okuyarak, hangi cihazdan (walkman, gramofon plağı, telgraf, daktilo) bahsedildiğini bulup resim numaralarıyla eşleştirmenizi istiyor. Bir kelime fazladır.

Orijinal Yönerge: "Read the extracts and write what they are telling about. Then, match them with the pictures. One picture is extra."

BİZİM CEVAPLARIMIZ VE TANIM ESLEŞMELERİ:

Harf Kitaptaki İngilizce Açıklama Metni Cihazın Adı Eşleşen Resim No
a Lots of people used them in the 1980s. You could store songs and listen to them. These days we use MP3 players or smartphones. walkman Resim 4
b They have tiny grooves and a needle on the player. It reads the music. Some DJs still use them. They are in three common sizes. record / vinyl Resim 1
c It was developed to send messages in about 1837. It was replaced by e-mail and fax in time. telegram (Resmi bulunmayan ekstra kelimedir.)
d It was invented in 1830. Many journalists and writers still like using it. typewriter Resim 2

Ekstra Resim: Resim 3'te yer alan eski televizyon (TV) görseli metin açıklamaları arasında bulunmayan fazlalık resimdir.

EXERCISES - Exercise 6

KİTAP BİZDEN NE İSTİYOR? (Türkçe Açıklaması):

Bir şirket yöneticisi ile yeni icadını tanıtmaya gelen bir mucit arasındaki diyalogda boş bırakılan 1'den 5'e kadar olan kısımları anlamlı şekilde doldurarak rol yapma (role-play) pratiği yapmanızı istiyor.

Orijinal Yönerge: "Suppose you are an inventor. You are visiting a company to talk to the manager about your new invention. Answer his / her questions."

BİZİM ÖRNEK DİLOG CEVAPLARIMIZ VE ÇEVİRİLERİ:

Manager: What’s your invention about?

You: (1) It is about a solar-powered water filtration device for clean water. (Temiz su elde etmek için güneş enerjisiyle çalışan bir su filtreleme cihazı hakkındadır.)

Manager: What makes your invention unique?

You: (2) It is very cheap, lightweight, and works without any electricity infrastructure. (Çok ucuz, hafif ve herhangi bir elektrik altyapısı olmadan çalışıyor.)

Manager: Why should people need your invention?

You: (3) Because millions of people in rural areas don't have access to clean drinking water. (Çünkü kırsal bölgelerdeki milyonlarca insanın temiz içme suyuna erişimi yok.)

Manager: Is it a prototype?

You: (4) Yes, it is a fully working prototype. I tested it in the lab last month. (Evet, tamamen çalışan bir prototiptir. Geçen ay laboratuvarda test ettim.)

Manager: How much money do you need?

You: (5) I need $50,000 for mass production and factory setup. (Seri üretim ve fabrika kurulumu için 50.000 dolara ihtiyacım var.)

Manager: Wow! That's too much.

Yorumlar ve Çalışma Masası Yükleniyor...
Çalışma Durumu & Değerlendirme

Bu sayfanın çözümlerini incelemeyi bitirdiğinizde işaretleyin.

💡 Eğitim Desteği ve Bilgilendirme: TestYurdu, öğrencilerin ders kitabı çözümlerinin mantığını kavraması amacıyla kurulmuş bağımsız bir portal olup, yayınevleri ve resmi kurumlarla ticari bir bağı yoktur. Sitedeki çözümler rehberlik amaçlıdır; hata barındırma ihtimali bulunduğundan mutlak doğruluk garanti edilmez. Cevapların doğrudan kopyalanması yerine, öğrenmek amacıyla incelenmesi tavsiye edilir. Eğer çözümlerde bir hata fark ederseniz, lütfen aşağıda yer alan "Sorun Bildir" butonunu kullanarak bize iletiniz.

Pinterest Image Scroll back to top