ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME - ÇOKTAN SEÇMELİ SORULAR (7-9)
Öğretmen Notu / Çözüm: Sayfa 157, cümle yapılarını ve görsel davetiye etkinlik içeriklerini analiz etmeyi amaçlar.
• 7. Soru: Parçada yer alan cümleler incelendiğinde "ve" veya "ama" gibi bağlaçlarla birbirine bağlanmış bir cümle yapısı yoktur. Cevap A) Bağlaçla bğlanan cümle şıkkıdır.
• 8. Soru: "Araç oluyor böylece oyun." cümlesinde yüklem "araç oluyor" fiilidir ve sonda değildir. Cevap B) Araç oluyor böylece oyun. seçeneğidir.
• 9. Soru: 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü davetiyesinde anma gününün zamanı (18 Mart 2021), konusu (Çanakkale Şehitlerini Anma) ve düzenlenecek etkinlikler listelenmiştir ancak C) Anma gününün gerçekleşeceği şehre dair açık bir bilgi yer almamaktadır (Sadece salon ismi verilmiştir). Cevap C şıkkıdır.

Öğrenci Çözümleri ve Soruları
Bu sayfa için henüz çözüm veya soru eklenmemiş.
"Çalışma Masam" sekmesinden ilk çözümü paylaşarak arkadaşlarına katkıda bulunabilirsin!